Herberstein-i állatkert

A fajoknak megfelelő, tágas ketrecek jelentik a világ minden tájáról származó állatok életterét. Legyen ott élőben, amikor a világ leggyorsabb szárazföldi emlőse a zsákmány-szimulátor után iramodik, amelyet itt Herberstein-ban találtak fel. A harmonikusan egymás mellett élő zebrák és gnúk vagy az emukkal és kengurukkal benépesített nagyvonalú terület kiválóan példázzák számunkra a bolygónkon élő fajok sokszínűségét.Közvetlenül az állatkert mellett található a Herberstein-i kastély. A három korszak – gótika, reneszánsz és barokk – stílusjegyeit ötvöző remekmű a stájeri történelem és főúri hagyományok több mint 700 éves izgalmas történelmét beszéli el.

Herberstein kastély körüli állatkertben 5 kontinens állatvilága figyelhető meg természetes körülmények között.

A herbersteini állatkertben és kertkastélyban a természet és az állatok közvetlen közelről, rácsok és ketrecek nélkül figyelhetők meg. Az oroszlánoktól és a farkasoktól csak egy dróthálós kerítés választ el, a majmok szabadon ugrándoznak a fákon és a gepárd félelmetes gyorsasággal kapja el az elkerített területére drótkötélen behúzott húsdarabokat. Különleges, vezetett teliholdas túrákat tehetünk az állatkertben, az állatsimogatóban pedig megsimogathatjuk a nyuszikat, a kiskecskéket és a többi szelíd kisállatot.

Távolság: 50 km
Weblap: http://www.tierwelt-herberstein.at/

 herberstein_full 

Öko-park és Vadaspark, Hochreiter-Breitenau

Csodás vadaspark az alpesi hegyekben, kisállat simogatóval, panoráma kilátóval, vizijátszótérrel, tanösvényekkel. A parkban található erdei tanösvény mindenkit bevezet az “erdő” közösségébe. A tájba illő játszótéren a gyerkek kalandozhatnak és ha megéheznek, a Buschenschankban a parasztudvarok termékeiből uzsonnázhatnak.

Távolság: 47 km
Weblap: http://www.oekopark-almenland.at/

öko park-full

 

Mauterni élménypark és állatkert

Az egész családot elvarázsolja a természet, ami Mautern-ben várja, a több mint 200 őshonos állat és a legmagasabban fekvő (1.100 m tengerszint feletti magasság!) élménypark. Egész napos programot kínál a mautern-i  különleges szabadidőpark. Kétüléses felvonó viszi fel, ahol rögtön a medvék köszöntik, akik Európa legnagyobb medvekifutójában a fajtájuknak legmegfelelőbb bánásmódot kapják. Látogasson el a föld alatt is megfigyelhető farkasbarlanghoz. Az élményekben gazdag parasztgazdaság a gyerekek számára nem csak tanulságos, hanem  nagyon izgalmas is. Egy állatsimogató található mellette. Ne hagyja ki a ragadozómadár-bemutatót!

Élménypark (vidámpark)

A Nautic Jettel startolva keresztülszelheti a levegőt a vizen landolva anélkül, hogy vizes lenne. A Butterfly-on megtapasztalhatja a gravitációt, a Toweren pedig a saját erejéből érhet a magasba. A Skydive-val valóra válhat a repülésről szőtt álma, a Luna Loop hosszú csúszdán pedig úgy lovagolhat, mint a hullámokon.

Roller- és nyáribob-pálya

Izgalmas kalandokat keresőknek kötelező az új rollerpálya az Elfenberg – Flitzerrel. Az 1600 méteres lesiklópálya garantálja a szórakozást és az akciót. Szintén igen kedvelt a több, mint 1200 méter hosszú nyáribob-pálya, amin kicsik, nagyok nevetve száguldanak le a völgybe.

Távolság: 83 km
Weblap: http://www.abenteuerwelt-mautern.at/

mautern-full

Nyári bobpálya és Segway akadálypálya, Koglhof

A nyáribobpályát úgy alakították ki, hogy a gyönyörű alpesi tájon átvezetve különleges élményt nyújtson.  Az 1050 m hosszú pálya 8 kanyarral és 7 ugratóval. Ne feledjék, a születésnapos gyerekek 3 kört ingyen mehetnek! Stájerország egyedüli Segway pályája található itt, az akadálypályán kívül bérelni is lehet a gépeket. Az indulóállomásnál lévő Gasthofban stájer specialitásokat kóstolhat meg a kifáradt látogató, a gyerekeket állatsimogatóval és játszótérrel várják.

 Távolság: 30 km
Weblap: http://www.sommerrodelbahn-koglhof.at/
sommerrodelbahn-full
 

 

vissza a listához

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company