Sífutás

JOGLLANDLOIPE SÍFUTÓPÁLYARENDSZER

Alpl-tól délre fekvő, családok által kedvelt Joglland régió legnagyobb szenzációja a Jogllandloipe sífutópálya rendszer. A különleges „snowfarming” technológia lehetővé teszi, hogy az aktuális hóhelyzettől teljesen függetlenül, már december elejétől egészen márciusig jó minőségű hó fedje be a pályákat. A télen leesett hó, ill. a hóágyúk által előállított mesterséges hó egy részét egy nagy hóhegyben gyűjtik össze, melyet tavasszal lefednek egy félméter vastag faforgács-szőnyeggel, így az a meleg hatására sem olvad meg számottevően. A téli szezon kezdetén pedig a tavalyi havat szétterítik a pályákon, előkészítik a nyomvonalakat és már mehet is a sífutás. Érdekes látványt nyújtanak a fehér folyóként húzódó pályák a zöldellő erd

A fogadóban van lehetőségünk bérelni felszerelést. Az épület mögül indulnak a különböző hosszúságú és nehézségű körutak, mindegyik útvonalat kis, színes táblácskákkal jelzik, a rajtuk lévő szám a pálya hosszúságát jelenti. A legrövidebb kör 2 km-es, a leghosszabb 10 km hosszan kanyarog, időnként remek kilátást nyújtva a környező hegyvidékreőben, na persze romantikusabb a behavazott fenyvesben siklani, de így legalább tuti a sífutás élménye! A gondosan karbantartott, 1100-1200 méter magasságban fekvő, különböző hosszú és nehézségű sífutó útvonalak kitűnő lehetőséget nyújtanak mind kíváncsi kezdők, mind tapasztalt sportolók számára.

Megközelítés: St. Jakob im Walde faluból nyugati irányban kivezető főúton megyünk néhány km-t, majd jobbra táblák által is jelzett keskeny, aszfaltos bekötőúton érünk az Orthofer fogadó melletti parkolóba.

Távolság: 20 km

Weblap: https://www.familienschiberg.at/

További információk: https://langlaufen.at/


ALMENLAND SÍFUTÓPÁLYARENDSZER

A napsütötte sífutópályák Stájerország legnépszerűbbjei közé tartoznak,  Teichalmtól Sommeralmig terjednek. Az pálya mentén számos hütte hangulatos légkörrel és különleges vendégszeretettel hívogat egy kis frissítőre. A nagyszerű sífutás élményhez három különböző, tökéletesen ápolt, különböző hosszúságú és nehézségi fokú pálya közül választhatsz. Összesen 16 kilométernyi sífutópálya áll rendelkezésre (elegendő hó esetén). A szükséges felszereléseket a helyi sportiskolában bérelhetsz!

Távolság: 51 km

Weblap: https://www.familienschiberg.at/

További információk: https://bergfex.com