Szállás Infók

Vonulj el a világ zajától! Hallgasd a patak zúgását! Merülj el az erdő csendjében!

Ausztria szívében, Stájerország festői szépségű részében található szeretett kis hegyi házunk, a Zinkhaus.

Ha szeretnél elvonulni a város zajától és megtapasztalni a természet közelségét, kapcsolódj ki ebben az elzárt kis völgyben, ahol a Zinkhaus fekszik.

Ez a világtól elzárt, erdőkkel övezett völgy, távol a világ zajától, a természet legjavától csak egy karnyújtásnyira található: a ház előtt patak csörgedezik, a házat pedig körülöleli a fenyveserdő.
A ház szigorúan wifi mentes övezet! (sőt tv adás sincs)

Általában az osztrák hegyi házakban nincs vezetékes gáz, mint ahogy nálunk sincs. A központi fűtés fával működik, ahova a vendégeinknek kell begyújtani és életben tartani a tüzet.
A kényelem fokozása érdekében a szobákban padló-infrafűtés található! A nappaliban kis lemezkályha szolgáltatja a hütte-hangulatot. A begyújtás folyamatáról itt ›› tájékozódhatsz, ha elakadnál.
A víz a házba a patakból jön! Igen, elmondhatod majd, hogy patakvízben fürödtél 🙂 Na, jó… bojlerünk azért van, szóval meleg lesz az a patakvíz!

A ház 2014-ben teljes belső felújításon esett át, berendezése autentikus és modern elemeket ötvöz ízlésesen. 2021-ben a fürdő és WC szakasz újult meg.

Az alábbi alaprajzokon tájékozódhatsz a pontos elrendezésről:

Földszint: Teljesen felszerelt konyha, elektromos tűzhellyel, sütővel, hűtővel, kávéfőzőgéppel, mosogatógéppel és vízforralóval alkalmas bármilyen étel elkészítésére. Étkező résszel. A konyhasarokban található a központi fűtést vezérlő kályha, ami fával működik. (a tüzifát biztosítjuk)
Otthonos nappali kényelmes ülőgarnitúrával, mely 2 személyes ággyá nyitható, TV-vel (amiben nincs adás, viszont van sok DVD film és HDMI kábel is). Az itt található lemezkályha a hangulat fokozása mellett kellemes meleget ad hirtelen, ha arra van szükség. (ez csak kiegészítő fűtésként funkcionál)
Fürdőszoba zuhanyzóval és kézmosóval, különálló toalettel.

Emelet: Az egyik hálószoba a patakra és a szomszédos épületre (Waldschule) néz, a másik pedig az erdőre. Mindkét hálószobában egy franciaágy (140×200 cm) és egy egyszemélyes ágy (90×200 cm) található. Kiegészítő fűtésként a szobákban és a földszinti konyhában infra padlófűtés áll rendelkezésre. A szálláshelyen WiFi hozzáférés NINCS.

A ház körül nincsen kerítés, kérem ezt mindenki vegye figyelembe, ha kisgyerekkel vagy kutyával érkezik.

Kerti ülőgarnitúra (székekkel és asztallal, valamit pad), grill és bogrács rendelkezésre áll, valamint jól kialakított tűzrakó hely (tüzifát mi biztosítunk).

Bármelyik évszakban érkezel, rengeteg program és látnivaló közül válogathatsz. (lásd Nyári és Téli programajánló menüpont). Szívesen segítünk összeállítani a programot, amit személyre szabva kaphatsz meg olyan infókkal amit csak nehezen lehet kibogarászni a weblapokról. (pl. mikor mit érdemes meglátogatni)